Mehmet Hanoğlu

Mehmet Hanoğlu

Software Developer

Etiketler


Proje İlkMatZum grubunun desteğiyle yapılmış ücretsiz bir uygulamadır. Ücretlendirme, sadece sınıf ve okul sayısı kısımlarında vardır. 10 sınıftan veya 1 okuldan fazla eklenmek istenildiğinde ufak miktarlarda tek seferlik ödeme yapmanız gerekmektedir.

Yapımına Eylül 2016 da başladığım uygulamanın ilk sürümünü 23 Eki 2016 tarihinde Google Play'e ekledim. 6 Ay içinde 10 000 yükleme barajını da aşmış olduk.

Optik Okuma işlemi nasıl yapılır?

Uygulamanın yapısından bahsedecek olursam; Öncelikle OpenCV kütüphanesinden söz etmek gerekir.. Optik formun algılanması ve perpektif dönüşümünün yapılmasında bu kütüphane işimi aşırı derecede kolaylaştırdı. Kütüphane C diliyle yazılmış ve C++ ile geliştirilmeye devam ediyor, Java ve Python ile kullanılabiliyor. Masaüstü (Windows, Linux, Android, MacOS, FreeBSD, OpenBSD) ve mobil (Android, Maemo, iOS) platformlarda çalışabilmektedir. Algılama işlemini ilk olarak kamera yerine fotoğraf üzerinden yaparak perspektif dönüşüm için denemelere başladım. Bu kısımları bilgisayar üzerinde (Linux) Python ile yaptım. OpenCV ile Dikdörtgen Algılama yazımda örnek kodlar ve açıklamalar yapmıştım.